Indisk kycklinggratäng

sep 7, 2023 | Fågel

Man skulle kunna säga att det här är en indisk variant på flygande Jacob. Rätten gick hem hos nästan alla i familjen. Servera gärna med en god sallad, mango chutney eller skivad banan.

Ingredienser till en gratängform

  • En grillad kyckling
  • En paprika, urkänad och delad i mindre bitar
  • 1 purjolök, rensa, dela, skölj och strimla purjolöken i 1-3 cm bitar.
  • 1 vitlök, skalad och fint hackad
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 paket bacon
  • 2 msk curry
  • Salt & peppar
  • Smör till stekning
  • Kokt ris till 4 pers

Till servering

  • Härlig sallad, mango chutney eller banan

Gör såhär:

  • Börja med att koka riset enligt anvisningarna. Sätt ugnen på 175°. Rensa den grillade kycklingen på kött och skär eller riv i mindre bitar.
  • Stek purjolöken och vitlöken mjuk i lite smör. Häll i kokosmjölken och curry. Låt sjuda en stund. Smaka av med salt & peppar. Om du tycker såsen är för tjock kan du späda med vatten eller valfri mjölkdryck. Vill du söta såsen en aning kan du röra ner någon matsked mango chutney. Frö lite hetta kan du addera chiliflakes.
  • Ta fram en form och grunda med det kokta riset. Lägg sedan på alla kycklingbitar. Fördela paprikan. Häll över såsen. Ställ in i ugnen i ca 15 min. Under tiden steker du baconet knaprigt. Låt rinna av på en en bit hushållspapper. Ta ut formen och toppa med baconbitarna. Servera med en god sallad, mango chutney eller banan.
Indisk kycklinggratäng