Jag ger glöggtips i dagens Expressen!

dec 6, 2013 | Okategoriserade

expressen

I dagens Expressen kan du läsa om mig och lite goda glöggtips.

Jag kunde inte låta bli att titta på ”Jul med Ernst” igår kväll på TV4. Jag var nyfiken på om han skulle vara barfota eller inte. Han trotsade inte vädret utan valde skor. I första programmet gjorde han många härliga recept. Här några jag tänkte dela med mig av. En av hans favoriter under julen är granriset. Jag håller med, ett fantastiskt material som doftar jul.Jag har redan en matta med granris utanför vår entrè och kransar på dörren. Mina barn bad mig igår att dom ville väldigt gärna ha fredagsmys (vi har det sällan). Jag frågade vad dom önskade på fredagsmyset. Svaret blev glögg. Så imorgon blir det nog ”Idol” med glögg som tillbehör. Trevlig helg och 2:a advent. Recept och bilder kommer från www.recept.nu

Orangeriets marmelad på aprikoser och citrusfrukt

Färdigt på: 1 h
Ingredienser

500 g torkade aprikoser
3 apelsiner
1 grapefrukt
1 lime
4 dl vatten
8 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
2 msk syltsocker
5-7 kardemummakärnor
2 kanelstänger
1 msk citronsyra

Gör så här

1. Skär frukterna i fina skivor.

2. Koka de finskurna frukterna i vattnet i ca 20 minuter.

3. Rör i strösocker, muscovadosocker, syltsocker, kardemummakärnor och kanelstängerna och låt det koka vidare i ca 20 minuter.

4. Blanda i citronsyran och låt koka i 5 minuter.

5. Häll upp marmeladen i burkar och låt den svalna.

ImageFiles-2013-11-26-pgm1tradgardsmastarensmarme

Fransk honungs- och valnötsröra

Antal portioner: 4
Färdigt på: 10 min + 12 h i kylen
Ingredienser

2 dl valnötskärnor
4 msk god honung, t.ex. lavendelhonung
3 msk creme fraiche

Gör så här

1. Mixa ihop alla ingredienser med matberedare eller stavmixer.

2. Låt stå i kylen över natten.

ImageFiles-2013-11-26-pgm1franskhonung