Jag vaknade och ville på allvar äta krabba till frukost!

sep 3, 2014 | Skaldjur

För ungefär fem år sedan vaknade jag upp och ville äta krabba till frukost. Jag ska tillägga att jag var gravid. Det kanske förklarar suget. Tyvärr var det inte krabbsäsong så dessa havsdjur var svåra att få fatt i. Jag fick förmodligen stilla min hunger med en ”vanlig” frukost istället. Äter du samma frukost dag efter dag, månad efter månad, år efter år? När det gäller luncher och middagar vågar vi ta ut svängarna och variera oss med ett par rätter. Är det en trygghet i att äta mat vi känner igen och vet att vi tycker om, eller är det en ren lathet? Jag är en periodare när det gäller mina frukostvanor. Just nu äter jag en ”kräm” gjord på avokado och banan. Den toppar jag med bär, kokos och nötter om det finns hemma. Men jag lovar att snart kommer jag byta och äta något annat. Jag är på väg in i en träningsperiod där jag vet att det är extra viktigt för mig att äta klok mat. Då startar jag gärna dagen med att äta gårdagens middagsrester. Det är hur gott som helst och jag står mig fram till lunch utan att känna något sötsug. Min yngsta son älskar korv och han hade en period då han bara ville ha stekt korv till frukost. Hade vi korv hemma så fick han det såklart.

Utmana dig själv att äta något nytt till frukost och se hur du mår. Här kommer några bra tips på vad du kan äta till frukost.

* Olika sorters gröt: Bovetegröt, gröt på chiafrön, skrädmjölsgröt, kokosmjölksgröt.

* Mixa din favoritsmoothie: Tillsätt gärna mycket grönsaker så kroppen få en skön kick på morgonen. En av mina frukostfavoriter är: Mixa ihop avokado, bladspenat, banan, gärna lite nötter, nässelpulver och ingefära, häll på äpplejuice. Mixa och servera direkt. Toppa gärna med kokos:

En klassiker hemma hos oss: Avokadoyoghurt: mixa avokado med banan. Toppa med musli, granola, bär eller nötter. Supergott och mättande.

Ägg i många former: Kokt, stekt, förlorat, omelett, kärt barn har många namn. Ett eller flera ägg till frukost är en bra start på dagen.

Gårdagens rester: Det kanske kommer kännas konstigt att äta en köttbit och rostade grönsaker första gången men jag lovar att du kommer vänja dig och tycka det är gott. Det handlar om att bryta mönster.

shutterstock_196584425

grön drink

kycklinggryta med kokos och lime