Japansk kålsallad!

jul 16, 2020 | Gott och blandat, Vego

Fantastisk japansk kålsallad som vi svänger ihop ofta. Min son äter som gärna som kvällsmål. Han älskar det asiatiska köket. 

Du behöver: 

  • 1/2 litet spetskålshuvud eller vanlig färsk vitkål
  • 3 msk majonäs
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 nypa strösocker
  • 3 msk rostade sesamfrön

Gör såhär:

  • Hyvla kålen tunt med en mandolin eller osthyvel. Lägg kålen i iskallt vatten så det blir riktigt krispigt, det tar minst 15-20 minuter. Lät sedan droppa av väl i ett durkslag.
  • Under tiden blandar du ihop övriga ingredienser till en dressing.
  • Lägg nu den superkrispiga kålen på ett fat. Ringla över dressingen. Njut till vilken asiatisk rätt som helst eller varför inte som tillbehör till hamburgaren som du vill den en asiatisk känsla. Den här salladen är grymt god. Min son gilla den så mycket att han äter som gärna som kvällsmål. Receptet kommer från Jennie Walldén. Följ henne gärna HÄR.

minuburgare