Japansk omelett i sushirulle

apr 17, 2023 | Gott och blandat

Våren är här och nu vill vi ut i det fina vårvädret. Sushirullen är perfekt utflyktsmat. Fyll den med grönt eller protein. Den japanska omeletten mätter bra till lunchen eller utflykten. Låt barnen göra sin egen rulle och fyll den med deras favoriter. Är inte sjögräsbladet en favorit fungerar det bra att använda ris som du rullar ihop.

Till ca två rullar beroende på storlek på stekpanna

  • 4 st ägg, stora
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk mirin
  • 1/2 msk soja, japansk
  • Smaka av med salt

Gör så här

Knäck äggen i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop. Smaka av med ev mer salt.

Värm en lätt inoljad panna på medelvärme. Häll i ett tunt lager äggsmet i pannan. När den börjar stelna, vik ihop tills den når ena kanten av pannan. Låt den ligga kvar. Häll i mer smet. Lyft upp tidigare äggrulle så att ny smet kommer in under. När den nya smeten börjat stelna rulla ihop som tidigare. Upprepa proceduren tills all smet är slut.

Tips! Japansk omelett är väldigt gott att fylla en sushirulle med

  • 1 sjögräsblad per rulle
  • Koka sushiris enligt antal portioner på paketet
  • wasabi , ev majonäs
  • 4 skivor avokado
  • 1 morot i tunna stavar
  • 1 bit gurka i tunna stavar
  • 1 bit vitkål i strimlor
  • 1 avokado, skalad, urkärnad och delad i mindre bitar
  1. Lägg riset på sjögräsbladet i ett ca 1/2 cm tjockt lager.
  2. Lägg på en tunn sträng wasabi eller bred ut majonäs. Lägg på omeletten som är delat i mindre bitar, avokado, gurka, morot och vitkål. Rulla ihop. Klistra ihop skarven med lite risvinäger.
  3. Skär i 2 cm bitar med en vass kniv. Ät och njut!