Jordgubbstårta!

jun 16, 2021 | Bakning, Sött

Receptet gäller för 15 bitar

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakplulver
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 2 dl mosade bär eller sylt
  • Skivade jordgubbar som sprids ut över sylten
  • Grädde smaksatt med lemon curd om man vill
  • Dekorera med jordgubbar, mynta eller citronmeliss

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm.
  • Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet.
  • Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min.
  • Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Bred bär eller sylt över kakan och rulla ihop. Låt svalna.
  • Skärv rulltårtan i skivor. Vispa grädden och klicka på skivorna. Garnera med färska bär.