Julbad och ingefärspäron! 

dec 6, 2015 | Okategoriserade

Helga försenade vår fastlandsvistelse med ett dygn. Men äntligen kom vi iväg och gungade oss till fast land. Vi möttes av vällagad lunch och glada kusiner som genast började leka med varandra. Efter en stund var redan badtunnan och bastun invigd, det badades flera gånger i havet. Kallt som attan kan jag själv konstatera när jag doppade mig. Jultomten kom på besök med tidiga klappar. En överraskning som alla barn blev väldigt glada för. Söndagen tillbringades ute med kojbygge och sedan inomhus med pepparkaksbak. Vi avslutade lunchen med ingefärspäron och vispad grädde. Ljuvligt gott som fick högsta betyg av alla. Yngsta barnet åt två stycken 🙂 Nu är det båtresa och förhoppningsvis en lugn hemresa. 

Ingefärspäron

8 päron, 1/2 L vatten, 2 dl socker, 1/2 vaniljstång, 2 msk hackad färsk ingefära.

Koka ihop socker och vatten och utskuren vaniljstång en kastrull tillsammans i ca 5-10 min. 
Under tiden skalar du päronen men lämna skaftet kvar. Ställ päronen i en mindre kastrull med skaften uppåt. Häll över lagen och den hackade ingefäran. Låt sjud ca 15-20 min. 

Skumma av vid behov. Ta upp päronen med hålslev och fördela i steriliserade burkar med lock, gummiring och spänne. Häll på lagen så att de täcker och förslut. Förvars i kylskåp. 

Eller servera direkt med vispad grädde.