Chokladsnittar

jul 3, 2017 | Bakning

19718486_10155412245547673_1974408677_o

Sommarlovet gör automatiskt att jag går ner i varv och låter saker ta sin tid. Som att baka, gärna flera bakverk samtidigt. Delar av familjen är på kusten och njuter av bad och med salta stänk, både från havet och skyn. Bakning är perfekt när det regnar ute. Den här gången testade ena dottern att toppa kakorna med nötter och mörk choklad. Testa du med 🙂

 CHOKLADSNITTAR

  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • 1 ägg

Pensling och garnering

  • 1 ägg
  • hackade nötter och hack mörk choklad
  1. Lägg de torra ingredienserna i en hög på bakbordet eller blanda dem i en skål.
  2. Tillsätt smöret och ägget. Arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg.
  3. Dela degen i sex delar. Forma dem till fingertjocka längder och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta till längderna och pensla med uppvispat ägg. Strö på nötter eller choklad.
  4. Grädda kakorna i 200 grader ca 15 minuter.
  5. Låt längderna svalna något och skär dem sedan i ca två cm breda, sneda bitar.

19749692_10155412245287673_539359697_o