Kalvstek med lövtunn sallad! Enkelt och gott!

jun 13, 2014 | Kött

Igår när jag skulle börja planera middagen så hittade jag en kalvstek i kylen. Den hade naturligtvis inte hamnat där av sig själv utan min man hade inhandlat den. Jag tittade på olika recept men var ute efter något som kunde sköta sig självt i ugnen. Jag gjorde som det stod i receptet och lite till sen började jag med salladen som blev något av ett test. Jag har en mandolin som jag inte använt så mycket men igår var det dags. Det blev lövtunna skivor av rå rödbeta och sötpotatis som jag la upp på ett fat. Sedan ringlade jag över olivolja, saltade och pepprade. Toppade med fetaost. Det blev jättegott. Det man ska tänka på när man använder en mandolin är att akta fingrarna, för den är VÄLDIGT vass. Jag klarade mig tack och lov. Lycka till! Kanske något att göra till helgen.

  1. Du behöver: 800 g kalvstek, salt och peppar och smör att steka i.
  2. Putsa till kalvsteken och ta bort alla senor men behåll fettet.
  3. Krydda köttet med salt och peppar.
  4. Stek den runt om hela i en varm stekpanna i både smör och olja.
  5. När hela steken fått yta får den gå klart ugnen. 100 grader i ca 1,5 timmar.
  6. När steken är 60 grader i mitten är den klar att ta ut. Låt sedan steken vila på skärbrädan innan den skärs upp.

klavstekBild Lina Lindblad