Kanderade äpplen

dec 9, 2016 | Bakning, Sött

img_0107

Under medeltidsveckan i Visby svärmar getingar lika mycket som kunder runt de karamellklädda äpplena. De står vackert uppställda på rader med olika smaker. Alla tandläkare i stan jublar kan jag tänka mig för det är inte helt enkelt att ta sig in till själva äpplet. För mig är de mer av en dekoration än en smaksensation. Det är bara fantasin som sätter stopp för pynt och smakkombinationer. Om du önskar en gammeldagsjul är kanderade äpplen en självklarhet på godisbordet. Lycka till!

Kanderade äpplen

8 små äpplen

1 msk glukos (eller vit sirap)
3 dl strösocker

3 dl vatten

kokos eller nötter

8 blompinnar

Gör så här
Blanda alla ingredienserna utom äpplena i en kastrull.

Sjud tills det fått en ljus brun färg, ta då snabbt av kastrullen från värmen och ställ den på en fuktig och kall handduk så att kokningen stannar av.

Stick en gren eller blompinne i varje äpple och doppa dem hastigt i karamellen. Rulla dem i hackade hasselnötter, kokos eller några goda bär eller behåll dem naturella.

img_0114