Kanelsnurror

jun 12, 2017 | Bakning

19096252_10155337268802673_1461196851_o

Idag försökte jag leka bullmamma. Det gick rätt bra förutom att ”någon” gjort fina konstverk med alla pappersformar som jag skulle ha till bullarna. Det blev bullar och planen var att jag skulle frysa in hälften men alla gick åt så jag får göra en ny omgång och med pappersformar hemma.

Här receptet jag testade den här gången!

Ingredienser:

5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl strösocker
840 g (14 dl) vetemjöl
2 tsk nystött kardemumma
0,5 tsk salt
150 g smör

Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 msk kanel

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Smält smör och tillsätt socker, mjölk, kardemumma och salt i vätskan. Ljumma till 30-35 grader, hellre lite kallare än för varmt och låta degen ta lite extratid på sig istället.
3. Häll över degvätskan över jästen och rör om tills jästen löst upp sig.
4. Tillsätt nästan allt mjöl, spar lite till utbakningen. Arbeta degen i ca 5 minuter i maskin eller för hand tills du har en smidig deg som lossar lite lätt från kanterna.
5. Låt degen jäsa 30-40 minuter.
6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
7. Knåda och kavla ut degen till en stor rektangel och bred på fyllningen jämt över hela.
8. Rulla ihop degen.
9. Skär ca 1,5 cm kanelsnurror. Lägg på pappersklädda plåtar.
10. Låt jäsa 30-40 minuter.
11. Baka på 225 grader i ca 8-10 minuter.
12. Låt bullarna svalna på ett galler.