En klassisk toast som smakar extra gott på sensommaren då skogens guld finns att skörda. För krämigare röra häll i en skvätt grädde. Mums!
Ingredienser 4 toast
- 4 skivor surdegsbröd eller rostbröd
- 1/2 gul lök, skalad, fint hackad
- 200 g kantareller
- Smör till stekning, ca 3 msk
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Ev en skvätt grädde
- Färsk persilja, fint hackad
Tillagning
1. Ansa, skölj och dela kantarellerna.
2. Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills lite av vätskan kokat bort.
3. Tillsätt smör och hackad gul lök. (Om du vill ha en krämig toast kan du addera till en skvätt grädde som du låter koka ihop med kantarellerna)
4. Salta och peppra efter smak.
5. Stek gärna brödskivorna i smör och fördela kantarellblandningen på bröden. Strö över persilja. Ät direkt och njut!