Kärleksmums! 

feb 18, 2016 | Okategoriserade

Vaknade upp till vinter igen. Igår satt jag ute i solen och tog en kopp te i sällskap med våra soldyrkande höns. Men det är som sagt bara februari och det är lika bra att låta vinterkläderna hänga kvar. För många är det också VAB-ruari. Det kanske är dags att köpa hem lite bra grejer så att du kan boosta kroppen vare sig du är kry eller inte. Lite längre ner  hittar du bra tips.

Utmaningen går bra. Ligger bra i planeringen av mängden mat till både middagar och matlådor. Imorgon är det dottern som ska laga till middagen! Det blir en överraskning. 

För några kvällar sedan bakade min yngsta dotter kärleksmums. En långpanna bakad med kärlek och toppad med ljuvlig glasyr och kokos. Nu några kvällar senare är dom slut. Så är det när man är en stor familj…eh 

Receptet gäller för 30 bitar
Ingredienser

225 g Smör

2 dl mjölk

5 ägg

4½ dl strösocker

1½ msk vaniljsocker

1¼ dl kakao

3 tsk bakpulver

6 dl vetemjöl

Glasyr:

75 g Smör

¾ dl starkt kaffe

½ dl kakao

1½ msk vaniljsocker

5 dl florsocker

Garnering:

1 dl kokosflingor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30×40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.