Det här är verkligen en härlig och uppfriskade sommarrätt. Gott med de asiatiska smakerna i den annars klassiska kålsalladen.
KARRÉKOTLETTER MED ASISATISK KÅLSALLAD
- Karrékotletter till 4 personer
- 1 krm flingsalt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- Kålsallad
- 300 g rödkål eller vitkål
- 200 g morötter
- 150 g sockerärtor
- 0.5 st krukor persilja
- Dressing
- 1 msk rapsolja
- 1 msk sesamolja
- 2 msk soja
- 1 msk fisksås – asiatisk
- 1 msk honung
- 1 st lime
- 1 msk färsk ingefära
- 1 st klyftor vitlök
- 2 krm chiliflakes
- Tillbehör
- Ris till fyra personer
Gör så här:
1. Om du vill ha ris, gör så här: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Kålsallad: Strimla rödkålen tunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Skala och riv morötterna och skölj och strimla sugarsnaps. Skölj och finhacka persiljan och blanda samman allt i en skål.
3. Dressing: Blanda ihop rapsolja, sesamolja, soja, fisksås, honung samt skal- och limesaft i en skål. Skala och riv ingefära och vitlök och tillsätt till dressing. Krydda med chiliflakes.
4. Kålsallad: Tillsätt dressingen till kålsalladen och blanda om ordentligt.
5.Karrékotletter: Salta och peppra kotletterna efter smak. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek fläskkotletterna i ca 1 min på varje sida på hög värme tills de fått fin stekyta. Sänk värmen ordentligt och låt de steka klart i pannan. Klart att servera!