Karré med asiatisk sallad

maj 31, 2019 | Fläsk, Kött

Det här är verkligen en härlig och uppfriskade sommarrätt. Gott med de asiatiska smakerna i den annars klassiska kålsalladen.

KARRÉKOTLETTER MED ASISATISK KÅLSALLAD

  • Karrékotletter till 4 personer
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Kålsallad
  • 300 g rödkål eller vitkål
  • 200 g morötter
  • 150 g sockerärtor
  • 0.5 st krukor persilja
  • Dressing
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 1 msk fisksås – asiatisk
  • 1 msk honung
  • 1 st lime
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st klyftor vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • Tillbehör
  • Ris till fyra personer

Gör så här:

1. Om du vill ha ris, gör så här: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2. Kålsallad: Strimla rödkålen tunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Skala och riv morötterna och skölj och strimla sugarsnaps. Skölj och finhacka persiljan och blanda samman allt i en skål.

3. Dressing: Blanda ihop rapsolja, sesamolja, soja, fisksås, honung samt skal- och limesaft i en skål. Skala och riv ingefära och vitlök och tillsätt till dressing. Krydda med chiliflakes.

4. Kålsallad: Tillsätt dressingen till kålsalladen och blanda om ordentligt.

5.Karrékotletter: Salta och peppra kotletterna efter smak. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek fläskkotletterna i ca 1 min på varje sida på hög värme tills de fått fin stekyta. Sänk värmen ordentligt och låt de steka klart i pannan. Klart att servera!

IMG_5003IMG_5013