Bananglass

sep 5, 2016 | Frukt, Gott och blandat, Rawfood, Sött, Vego

Snälla kasta inte bruna bananer. De är perfekta till glass som du enkelt mixar ihop själv. Det enda du behöver göra är att dela bananen i bitar och frysa in. Jag har sällan bruna bananer för vi hinner ofta äta upp dom… Den här sköna bananen ni ser på bilen låg en bit in i kylen och hade nog huserat där ett tag. Den är mer perfekt som glass än i komposten. När det är bra pris på bananer brukar jag istället bunkra upp en låda med frysta bitar ifall sötsuget pockar på eller om man vill göra lite extra lyxig mellis till barnen. Äta glass en måndag. Ja, varför inte.

Världens godaste bananglass recept från ”Topphälsa

Ingredienser

  • Bananer
  • Valfri smaksättning. Exempelvis kakao och hasselnötter, frysta bär, vanilj, dadlar, jordnötssmör eller krossade nötter.

Så gör du bananglass:

1. Frys bananerna (som är skurna i bitar)
2. Ta fram och låt tina 2 min
3, Mixa i en matberedare med smaksättning efter önskemål! (Kakao och hasselnötter, frysta bär, vanilj, dadlar, jordnötssmör eller krossade nötter.
4. Mixa till glassig konsistens, smaka av.

 Servera bananglassen med

  • Kokosflingor
  • Bär
  • Hemmagjord nyttig kolasås (se recept nedan)

 Enkel och nyttig kolasås till glassen

  • 10 urkärnade dadlar
  • 1, 5 dl osötad mandelmjölk

Mixa dadlarna och mandelmjölken tillsammans med 2 msk kallpressad kokosolja.