Kidsen lagar middag!

sep 19, 2016 | Okategoriserade

För att min måndag skulle gå ihop fick mina småkockar laga middag. De var väldigt entusiastiska och äldsta dottern tog rollen som köksmästare och satte menyn med det som fanns hemma och som hon kände att hon klarade av att laga själv. Från det ögonblicket kändes det som vi gick in i en ny fas. Det känns spännande att se hur de löser uppgiften och hur köket kommer se ut. Det här kommer ju innebära att barnen kommer vara ännu mer i köket än tidigare och jag kan hänga mer i hängmattan, skämt och sido. Det är så kul om de vill börja laga mat helt själva och testa sig fram. 

Medan jag skriver det här har jag fått två samtal från barnen. Frågor om receptet samt klagomål från dottern att de andra två syskonen inte vill hjälpa till utan bara titta på TV. Det börjar bra det här 🙂 

Karins korvsoppa

1,5 dl vatten plus 3 buljongtärningar

1/2 purjolök

Ett gäng skalade potatisar i lagom munsbitar 

1/2 falukorv med hög kötthalt

Några morötter som är skalade och skurna i bitar.

1 dl ärtor 

Koka upp vatten och tillsätt buljongen. Lägg ner potatis och morötter. Låt sjuda tills de är mjuka. Under tiden skär du korven i bitar. När potatisen är mjuk tillsätter du purjo, korv och ärtor och låter sjuda ca 5-7 min. Sedan klart att servera med något gott bröd.