Kladdkaka – glutenfri!

nov 7, 2016 | Okategoriserade

thumbnail_image-1

Det finns dagar till allt. Är det inte räkmackans dag så är det kladdkakans dag som det är idag. Det är en trevlig dag att fira om man tycker om kladdkaka. Jag gillar klassisk kladdkaka men jag gillar ”raw” kladdkaka snäppet mer. Det kan ha att göra med att min mage mår bättre utan gluten och oftast använder man mjöl i vanlig kladdkaka. Jag blev bjuden på en galet god kaka för någon vecka sedan som jag dessutom fick smaka på några dagar senare också. Den var ännu godare när den satt sig lite. Den tål helt enkelt att väntas på. Nu har jag inte receptet på den kakan men här kommer ett annat jag testat och det var väldigt gott och enkelt att göra.

 Chokladkaka 
  • 150 g sötmandel
  • 20 st färska dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker!)
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 enkel espresso (alternativt ca 3 msk starkt kaffe)
  • 2/3 dl kokosflingor
  • 2 msk kakaopulver
  • 150 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Rosta mandlarna ca: 10 min. Tag ur ugnen och låt svalna.
  2. Kärna ut dadlarna. Mixa dadlar, kokosolja, kaffe, kakao, kokosflingor, salt och vaniljpulver så det blandar sig väl. (Det ska bli en kladdig röra). Grovhacka nötterna och tillsätt dem i smeten och blanda väl.
  3. Tryck ut nöt-och dadelblandingen i en form (alternativt små formar, gärna i aluminium).
  4. Smält chokladden över ett vattenbad eller på låg värme i mikron. Bred över den smälta chokladen över kakan.
  5. Ställ in kakan i frysen så att den stelnar- då är den absolut som godast!
  6. ÄT och NJUT! Receptet kommer från Mitt kök.

thumbnail_img_6750