Kladdkaka på mjölkchoklad!

mar 27, 2014 | Bakning, Sött

När fantasin saknas lagar vi ofta säkra kort till middagen eller söndagsfikat. Jag kan ibland åka till affären utan lista för att låta mig inspireras och bli sugen på att ta nya vägar i köket. Jag kommer ofta hem med andra varor än vad jag hade i huvudet när jag åkte dit. Är det bra pris på en vara som jag inte är så van vid öppnar det upp för nya utmaningar. Våga testa nya recept, det kanske slutar med att det blir en favorit i din familj! Här kommer för mig ett nytt recept på en klassiker! Det kanske är något som du vill testa till fikastunden i helgen!

PS. Kolla in erbjudandet på mjölkchoklad och glass i veckans annonsblad!

Recept på ”Mjölkchokladkladdkaka”

100 g mjölkchoklad, 100 g smör, 1 st ägg, 1,5 dl råsocker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1-2 krm salt, gärna havssalt.

Fyllning: 100 g mjölkchoklad

Garnering: 50 g mörk choklad

Tillbehör: 1 pkt god glass

1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.

2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet minst 2 timmar, gärna över natten.

4. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en liten plastpåse. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i en kastrull med varmt vatten. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över kakan. Servera kakan med glass.

kladdkaka02

Recept och bild kommer från www.alltommat.se Foto: Ulf Svensson