Kladdkakans dag idag???

jan 27, 2014 | Okategoriserade

När jag satt i bilen på väg hem efter att ha lämnat barn på dagis och skola så strömmade informationen ”Kladdkakans dag idag” ut från radion. Gott tänkte jag och började genast drömma mig bort i kladdkakeland och försöka finna det ultimata kladdkakereceptet i mitt minne. Men vänta nu, är inte kladdkakans dag den 7 november. Jag vet inte om radioprogrammet tagit fel på datum eller om dom ville spela ett spratt med sina lyssnare. Jag trodde på kladdkakans dag tills jag tittade efter i min matkalender, där är det den 7 november som gäller. Men varför inte fira en måndag som denna med en kladdkaka ändå. Jag fick sån inspiration och den kladdkakan mitt minne plockade fram kommer från min kusin Maria. Hon har drivit ett café i Stockkärr flera somrar så här får ni hennes storsäljare. Kladdkakans kladdkaka!

Maria Kladdkaka

Du behöver: 2 ägg, 3 dl socker, 1,5 dl mjöl, 4 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 150 g smör.

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smör och rör ner det i smeten. tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker och rör till en jämn smet. Smörj en form med smör, pudra sedan formen med mjöl. Formen skall ha en löstagbar kant. Grädda kakan i 35 minuter. Lycka till!

kladdkaka01

 

Bild från www.kryddburken.se