KLASSISK KÅLPUDDING!

aug 26, 2018 | Kött

Tänk att kål kan vara så gott. Jag gillar verkligen alla sorters kål i dess olika smaker och form. Kål är bra på många så många sätt. Det är billigt, nyttigt, lång hållbarhet, snyggt, många användningsområden. Du kan göra allt från chips till blomsterarrangemang med kål. Ett bra huvud att ha i kylen med andra ord.

LÄTTLAGAD KÅLPUDDING

VITKÅL

  • 1 kg vitkål
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

FÄRSEN

  • 1 gul lök
  • 500 g fläskfärs
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk soja
  • 1 dl grädde
  • 1 msk sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar

Sätt ugnen på 200 °C.

  • Skär bort den hårda stocken, strimla kålhuvudet fint,  Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
  • Riv löken på ett rivjärn. Blanda ihop färs, lök, soja, grädde, ägg, sirap, salt och peppar. Lägg kål i botten på en form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 40 minuter, 200°C.

Till servering: Servera med potatis och lingonsylt.

IMG_2314