På banan igen efter några dagars feber. Skönt att kunna träna igen även om kroppen kändes seg med tanke på att jag inte kunnat äta som jag brukar. Men nu är det nya tag, både i vardagen och på boxen (crossfitgymmet). När man är sjuk är det svårt att få i sig mat och vätska. Det enda jag kunnat äta är chiapudding, recept hittar du här. Ett fantastiskt lite frön med otroliga egenskaper. Men idag blev det inte chia till middag utan klassiska pannbiffar med potatis, sås och vitkål. Otroligt färglös tallrik men galet god vardagsmat. Efter att ha stekt biffarna i en gjutjärnspanna så vispade jag i grädde och smulade ner några torkade trattkantareller jag hade hemma, smaksatte med lite fond och en skvätt sherry. Smakade av med salt och peppar. En lite genväg med gott. Ena sonen med gott smakminne sa kalkon när man smakade såsen. Kan bero på att han ätit en annan sås till kalkon var smaksatt med sherry. Honom kan man inte lura. Smaklig spis och trevlig kväll! Nu blir det tigerkaka och ett parti kort med min smakkännare.
Pannbiffar
- 400 g nöt- eller blandfärs
- 2 st äggulor
- 0,5 tsk salt
- 1 krm épice riche eller 4 kryddor
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk smör
- Blanda färsen med äggulor, salt och épice riche. Tillsätt grädden lite i taget och blanda till en jämn färs. Forma åtta små biffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör på medelvärme. Ta upp biffarna och håll dem varma. Servera med en god sås och kokt potatis.