Knäckebrödspizza

jan 7, 2024 | Gott och blandat, Snacks


Knäckebrödets dag firar vi med en knäckebrödspizza. För några år sedan passerade jag och familjen Leksand på väg hem från lovet. Ett av barnan hajade till över en stor pizza på en vägg. Men det var inte vilken pizza som helst, utan en knäckepizza som Leksands Knäcke hade på sin vägg. När jag kom hem några dagar senare blev jag så nyfiken och testade. Så kul och enkelt att göra. Toppa pizzan med dina favoriter. Eller så tar du gårdagens rester och lägger på knäckebrödet.

MIN KNÄCKEPIZZA

  • Knäckebröd
  • Tomatpuré
  • Crème fraiche
  • Körsbärstomater
  • Röd lök, skalad och tunt skivad
  • Majs
  • Skinka, strimlad
  • Mozzarellaost, skivad
  • Riven ost
  • Torkad oregano
  • Strimlade sockerärtor
  • Oliver
  • Olivolja
  • Salt & peppar
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bred ut tomatpuré eller crème fraiche på bröden.
  3. Toppa med det du önskar på pizzan. Ej sockerärtorna.
  4. Strö över osten.
  5. Grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.
  6. Strö över oregano, peppar. Ringla över lite olivolja och toppa med sockerlärorna.
  7. Låt svalna lite och klipp lagom stora bitar.

IMG_3877