Koka soppa på en spik!

feb 25, 2016 | Okategoriserade

Koka soppa på en spik gör jag nästan på riktigt på grund av att vi renoverar. Spikar och annat spännande dras runt i huset av de mindre människorna och ligger lite varstans. Imorse hittade jag skruvar i kylen. Ingen höjdare till frukost. Idag lagade mannen soppan och vad jag vet så förekom inga spikar bland ingredienserna. Det skulle bli en köttfärssoppa med tacosmak men blev en soppa med gulaschsmak. Vi hade inga tacikryddor hemma så han hällde i en annan påse med kryddblandning som passade till köttfärs. Egentligen kanske någon matsked räckt men han freestylade lite och drog i hela påsen. Det blev gott om en lite för mycket ”sitta på en alptopp och äta gulaschsoppakänsla”. Men jag tackar och bugar för middagen, om barnen är nöjda och glada så är jag nöjd och glad. 

Du behöver till 4 pers

400 g köttfärs

4-5 potatisar (ca 400 g)

2 morötter (ca 200 g)

smör att steka i

8 dl vatten

3 msk kalvfond eller 2 buljongtärningar

500 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 påse tacokrydda (40 g)

Till servering

2 dl matyoghurt

Gör så här

Skala och dela potatis och morötter i bitar.

Hetta upp en gryta med smör och fräs köttfärs. Rör hela tiden så att det inte bränner fast.

Tillsätt potatis och morötter och fräs ytterligare 3–4 minuter.

Häll på vatten, kalvfond, krossade tomater, tomatpuré och tacokrydda. 

Koka upp och låt soppan sjuda i 10 minuter, eller tills potatis och morötter är klara.

Servera med en klick matyoghurt och ett bröd.