Korvstroganoff

jan 7, 2024 | Korv, Kött

Korvstroganoff är ett säkert kort hos barn men även vuxna. Servera med ris och en god sallad.

1 falukorv ca. 600-800 g
olja till pannan
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
2-3 tsk torkad oregano
1 burk körsbärstomater
2-3 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
2 msk söt senap
1/2-1 citron, saften
2 krm cayennepeppar
flingsalt
 
Till servering
ris
sallad
 
Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på paketet.
Hetta upp lite olja i en stor stekpanna eller i en gryta.
Skär korven i rejäla tärningar och bryn dem lätt i oljan.
Finhacka lök och vitlök. Lägg ner dem i pannan med korven
och stek den mjuk och genomskinlig.
Tillsätt tomatpuré, socker och torkad oregano. Fräs i ca 2 minuter.
Häll på körsbärstomater och vänd runt. Mosa några av tomaterna
lätt med en slev, men låt de flesta vara hela.
Häll på crème fraiche, dijonsenap och söt senap. Pressa över 1 msk citronsaft,
krydda med cayennepeppar och flingsalt. låt puttra i 10 minuter. Späd eventuellt
med vatten om det känns alltför tjockt.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, citron och cayennepeppar.
Servera stroganoffen med riset och en god sallad. Smaklig spis!