Klassiska köttbullar

aug 24, 2021 | Kött, Köttfärs

Missade du som jag köttbullens dag igår. Men vad gör det när du kan äta köttbullar vilken dag som helst. Jag svängde ihop köttbullarna på vår muurikka. Perfekt om du vill steka på många och fylla lunchlådor eller frysen. Köttbullarna serverade jag med kokt potatis, sås, lingon & inlagd gurka. Som sagt en klassiker! Smaklig spis!

Ingredienser:

 • 500 g högrevsfärs eller nötfärs
 • 1/2 dl ströbröd
 • 1 dl grädde
 • 1/2 fint hackad eller riven gul lök
 • 1 ägg
 • Salt & peppar
 • smör

Gör såhär:

 • Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla 10 min. 
 • Lägg i färs, finhackad eller riven lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet. 
 • Forma smeten till jämna bullar. Stek dem i smör på medelvärme 3-5 min.
 • Servera köttbullarna med kokt potatis, lingon, sås & inlagd gurka.

Ps. Såsen gör jag enkelt genom genom att blanda ihop grädde, en skvätt soja, en skvätt kalvfond, salt & peppar. Smaka, smaka tills du får till rätt smak.