Köttbullarnas köttbulle på mitt sätt!

okt 14, 2014 | Kött

En köttbulle kan man göra på många olika sätt och många har säkert ett recept de använder och som smakar lika varje gång. Så är det inte hemma hos oss. Jag freestylar hej vilt och tager vad jag haver. Köttbullarna smakar aldrig likadant. Ena gången piffar jag lite med ajvar och mozzarella och nästa gång en mer klassisk variant. Det blir sällan tråkigt och barnen frågar och gissar kryddor. Vår äldsta son är otroligt duktig på att känna smaker. Jag är nästan förvånad hur han kan koppla ihop namn och smak för att vara så ung. För någon vecka sedan bjöd jag på en linssoppa. Den innehöll ganska många olika smaker. Jag hade kryddat lite försiktigt med rökt paprika. Man kunde bara ana den smaken i bakgrunden. Han smakade på soppan och efter en stund frågade han om det var paprika i och om det var den rökta. Jag blev helt förstummad och fascinerad över hans förmåga att snappa upp smaker och lukter. Jag uppmuntrar barnen till att smaka och sniffa på kryddor och mat. Dom får själva gå ut i landet och plocka kryddor till middagen. Nyttigt för då lär de sig hur de smakar, luktar och ser ut. En utmaning för vuxna också kan jag tro!

Här kommer ett gott recept på köttbullar!

600 g färs
1 ägg

1/2 finhackad lök

3 msk ajvar relish (jag använde den milda sorten)
salt och peppar
olja
Blanda ihop ingredienserna till en fin smet. Rulla lagom stora köttbullar.
Stek köttbullarna i smör på hög värme först och sänk sedan. Låt köttbullarna steka klart och dela en på mitten för att se om alla är genomstekta.
Servera gärna med ugnsbakad sötpotatis och riv över lite god parmesan.

IMG_2587.JPG

IMG_2586.JPG