Smakerna gifter sig i den superenkla rätten. Praktiskt att servera i korvbröd så slipper man bli kladdig. Ett kul inslag på minglet eller lättare middag.
Kräftröra i brioche-korvbröd
- 1 burk kräftstjärtar
- 1/2 st skalad och finhackad schalottenlök
- 1 st skalad och riven vitlöksklyfta
- 1 tsk sesamolja
- 3-4 msk majonäs
- 1 tsk sriracha eller srirachamajonäs
- 1/2 japansk soja
- 1/2 pressad lime
- Gräslök att toppa med
- Chiliflakes
- 4 st brioche korvbröd
Gör så här:
Sila kräftorna ordentligt. Lägg kräftstjärtarna i en skål. Blanda ner majonäs, schalottenlök, riven vitlök, sesamolja, sriracha, soja och lime. Värm bröden en kort stund i ugnen på 150° så de får lite krispig yta. Lägg i kräftröra i varje korvbröd. Toppa med chiliflakes och finhackad gräslök.