KRÄMIG PASTA MED PESTO & SPARRIS!

maj 8, 2019 | Pasta

UdKA3ckRRQennj9khmGGJA

Efter att ha smält en helt fantastisk tjejhelg med fantastisk god mat vill jag dela med mig av ett av recepten som Monica lagade.

Till lunch åt vi färsk pasta med ramslökspesto men kan man inte få tag på ramslök använder man basilika .Monica som komponerat receptet toppade pastan med lätt stekt sparris och babytomater, mozzarella, oliver och valnötter.  

KRÄMIG PASTA MED PESTO & SPARRIS!

Du behöver:

  • Färsk pasta för antalet runt middagsbordet
  • Pesto, se recept nedan
  • Creme fraiche
  • En mozzarella
  • Ett knippe sparris
  • En näve körsbärstoamter
  • En näve oliver
  • Valfri sallad
  • Citron
  • En näve valnötter

Börja med att göra peston nedan.

Rostad solrospesto

2 dl rostade solroskärnor
1 dl olivolja
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
ca 70 gram riven parmesan

Börja med att rosta solroskärnor i en torr stekpanna. Mixa alla ingredienser till en pesto. Tillsätt mer olivolja om du vill ha den lösare. Smaka av med salt och vitlök.

Värm försiktigt ca 2-3 dl creme fraiche (mängden avgör hur krämigt du önskar) i en kastrull. Smaksätt med pesto. Rör i så mycket pesto du önskar. Smaka av.

Dela sparrisen i mindre bitar och stek den lätt tillsammans med tomaterna så det blir varma. Salta och peppra.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Häll av vattnet och rör ner pestoröran i pastan. Lägg på sparris och tomater. Toppa med oliver, mozzarella i mindre bitar. Vänd runt. Riv över färsk citron och lägg över sallad.

Servera direkt i goda vänners lag!

u7mH4dt6SUaUVk%q7ltlHg