Krämig pasta med sparris & dragon!

maj 29, 2020 | Pasta, Vego

IMG_3122

Jo, det är under sparris under all parmesan…

Svängde ihop en lunch som jag ville dela med mig. Enkelt och gott med en riktig härlig primör som jag gärna har i kylen under hela våren. Den funkar till det mesta. Jag pratar såklart om sparrisen. 

Till två portioner 

  • Några färska gröna sparrisar, typ 6 stycken
  • Pasta till två portioner, välj någon du tycker om
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 tsk dragon
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • En aning citronsaft
  • Peppar & ev lite salt
  • Parmesan

Gör såhär: 

  • Koka pastan enligt anvisningarna.
  • Skär bort den ”träiga” delen på sparrisen. Skär sedan resten av sparrisen i ca 3 cm bitar. Lägg ner sparrisen i pastan när det är ca 3 min kvar tills pastan är al dente.
  • Under tiden pastan kokar så rör du ihop creme fraiche, buljong, dragon i en kastrull. värm försiktigt. Tillsätt några msk pastavatten. Pressa ner lite färsk citronsaft. Smaka av så det inte blir syrligt. Om såsen blir för tunn kan du vispa ner någon tsk mjöl för att göra såsen lite tjockare.
  • Häll av pastan och sparrisen. Häll tillbaka i kastrullen. Vänd ner såsen i pastan och vänd runt. Smaka av med salt och peppar och riv över roligt med en riktigt god parmesan. Smaklig spis!