Krämig potatis- och purjolökssoppa!

sep 20, 2019 | Soppor

fullsizeoutput_441b

När termometerns grader kryper nedåt så är en värmande soppa perfekt som lunch eller middag. Gör gärna dubbel så har du dagen efter också.

Krämig potatis- och purjolökssoppa, 4 pers

 

  • 4 potatisar
  • 2 purjolökar
  • Smör
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1⁄2 tsk torkad dragon
  • 2 tsk torkad körvel
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 5 dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • salt och peppar
  1. Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken.  Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka ca 15 min.
  2. Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Häll i mjölken och hälften av crème fraichen. Låt soppan koka upp. Strö över persiljan och smaksätt med salt och peppar.Receptet kommer från Arla.

Xmw710ORQICWgB5tS75xhw