När termometerns grader kryper nedåt så är en värmande soppa perfekt som lunch eller middag. Gör gärna dubbel så har du dagen efter också.
Krämig potatis- och purjolökssoppa, 4 pers
- 4 potatisar
- 2 purjolökar
- Smör
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1⁄2 tsk torkad dragon
- 2 tsk torkad körvel
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 5 dl vatten
- 5 dl mjölk
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl finhackad färsk persilja
- salt och peppar
- Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka ca 15 min.
- Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Häll i mjölken och hälften av crème fraichen. Låt soppan koka upp. Strö över persiljan och smaksätt med salt och peppar.Receptet kommer från Arla.