Soppor hör hösten till. Det värmer gott och är perfekt vardagsmat. Många tycker de inte blir mätta på bara soppa. Då kan man servera ett gott bröd till med lite ostar eller en god sallad som tillbehör. Ett bra sätt för barn att lära sig äta soppa är att servera soppan som förrätt, även under vardagen. Istället för sallad.
Det här receptet bjuder på en något syrligare klassiker som går hem hos mina barn. Då gärna med ett gott bröd. Smaklig spis!
POTATIS- OCH PURJOLÖKSSOPPA, 6 pers
- 750 g potatis
- 1 stor purjolök eller 2 små
- 2 msk smör
- 8 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 3 dl syrad grädde (lätt)
- lite strimlad purjolök
- gräslök
1. Skala potatisen och dela och skölj purjolöken.
2. Skär potatis och purjolök i bitar.
3. Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis och buljong.
4. Låt koka på medelvärme ca 10-15 min.
5. Mixa potatis och purjolök.
6. Häll i syrad grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över purjolök och klipp över gräslök. Servera med bröd och en god ost!