KRÄMIG TOMATSOPPA MED BASILIKA!

nov 16, 2017 | Soppor

SOPPTIDER!

Nu är vardagen igång men jag har inte riktigt kommit in i den ännu. Jag har ingen inspiration till  luncher och middagar. Bläddrar i kokböcker men känner ingen lust. Men det brukar ta några dagar så är man med i spelet igen. Det enda jag är sugen på att laga och äta är soppor. Nu när det är kallt ute är det sopptider i vår familj. Jag älskar soppor. Det kan vara den enklaste och mest avancerade rätten att laga. När jag inte har någon lunchlåda slänger jag ofta ihop någon soppa av det jag hittar i kylen. Igår blev det linser, grönkål, morot, vitkål, lök och hönsbuljong i soppan. Jag toppade den med lite varmrökt lax. Den blev riktigt god. Här kommer ett sopptips på en av mina favoritsoppor! Lycka till!

TOMATSOPPA – 4 pers

Ingredienser

1 burk krossade tomater
1 st buljongtärning
1 st gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2.5 dl vatten
1 dl creme fraiche
0.5 kruka basilika
Salt
peppar

Eventuella tillbehör

Fetakräm

1 dl fetaost
1 dl creme fraiche

parmesan och timjansticks

smördegsplattor
parmesanost
timjan
ägg

Gör så här

1. Fetakräm
Mosa fetaosten och rör samman med crème fraiche.

2. Parmesan- och timjansticks
Gör smala tunna bitar av smördegen och strö på riven ost och timjan.

3. Sno runt bitarna så de blir som spiraler pensla med ägg och på med lite mer ost och timjan.

4. In i ugnen på 200 grader tills de är gyllenbruna.

5. Tomatsoppa
Fräs lök och vitlök och tillsätt sedan resten av ingredienserna.

6. Låt koka.

7. Smaka av med salt och peppar och mixa soppan slät med stavmixer om du vill.

Recept  från www.koket.se

23667498_10155825613762673_1719645860_n