Tummen upp idag för mannen som kom hem med ett gäng färska flundror. Nu när turisterna har åkt hem så är flundrorna som bäst och fetast. Synd att de missar det men tur för oss som får njuta. Till dessa sköna flundror åt vi kokt potatis, stuvade rotfrukter och skirat smör. En otroligt god middag. Till dessert, en äppelkaka såklart eftersom det är såna tider nu.
Enligt årstiden är det svamptider. Men inget som jag har märkt när jag vandrat runt i skogen. Svampen lyser tyvärr med sin frånvaro och mina glasburkar saknar torkade trattkantareller. Jag kanske får ha tålamod och ge mig ut på svampjakt igen.
Stuvade rotfrukter
Ingredienser:
200 g morötter
200 g rotselleri
100 g palsternacka
smör till stekning
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
salt och vitpeppar
persilja
Instruktioner:
Skala rotsakerna och skär dem i små skivor.
Fräs dem i en stekpanna tills de blivit något glansiga.
Strö över mjölet och rör om.
Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning.
Låt småkoka i 5 minuter.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera med lite hackad persilja över.