Kyckling ”all in one”!

okt 20, 2014 | Fågel

Ute regnar det ”cat and dogs” och några av barnen tror fortfarande att det är sommar. De bär fortfarande shorts och sommarskor. Regnkläderna hänger kvar på krokarna inne. Själv sitter jag med raggsockar och njuter av regn och höstrusk. Igår kom vi hem från en härlig helg med god mat, skogspromenader, yoga och allmänt mysig tillvaro med familjen. Hälsade på mina föräldrar på deras lantställe. En oas vid havet där man verkligen njuter av att sitta på utedasset på grund av utsikten. Jag hade hoppats på att få fiska men fick nöja mig med alla nyfångade spigg som barnen visade upp för mig. Sitter just nu och planerar lite middagar. Äldsta dottern sitter bredvid och vill laga till kvällens middag alldeles själv, jag tror det blir soppa. Imorgon kommer hon dela med sig av sitt recept.

Kyckling ”all in one”

Ps. ett tips är att du kan även använda dig av färdiggrillade kycklingben, det gjorde vi. Lägg då in dessa ben i ugnen ca 15 minuter innan grönsakerna är klara.

1 kg kycklingben
2 msk olivolja till pannan
1 sötpotatis
4-5 morötter, gärna i olika färger
1 paprika
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
3-4 kvistar med färsk timjan
Flingsalt och nymalen peppar
50 g smör
3 dl vitt eller rött vin, matlagningsvin eller vatten
1,5 msk kycklingfond eller 1 tärning hönsbuljong
Till servering: 1 bit Fetaost (150 g) några kvistar färsk timjan

Gör så här:
Lägg kycklingbenen i en långpanna med lite olivolja. Skala och dela sötpotatis och morötter i bitar. Skär zucchinin och paprikan i bitar. Klyfta de röda lökarna. Skala vitlöksklyftorna men låt dom vara hela.
Lägg alla rotfrukter och grönsaker tillsammans med timjankvistarna och kycklingbenen i långpannan. Krydda med salt och peppar. Rör om. Klicka över smöret. Häll på vinet eller vattnet och fonden. Sätt in i 250 grader varm ugn i ca 50 minuter. Vänd runt någon gång under tiden.
Smula över fetaosten, garnera med
timjan och servera. Mums!

Recept Monica Ahlberg, Vardagsmat!

kyckling