Fylld kycklingfilé med örtsmör, panerad i pankoströbröd Servera den gärna med ugnsrostade rotfrukter och citronklyftor.
Du behöver till fyra pers
- 4 st kycklingbröstfiléer
- smaka av med salt och peppar
- 1½ dl pankoströbröd eller vanligt
- 2 ägg
- 3 msk rapsolja, till stekning
ÖRTSMÖR
- 125 g Smör, rumsvarmt
- 1 Vitlöksklyfta, finhackad el riven
- 4 msk Färsk persilja, hackad
- flingsalt, smaka av
Gör så här:
Värm ugnen till 175°.
Börja med örtsmöret. Blanda smöret med övriga ingredienser. Ställ åt sidan.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Skär ett djupt snitt i sidan och fyll med smör.
Ta fram två djupa tallrikar. Häll panko i den ena och vispa upp ägg i den andra. Vänd kycklingen först i ägg och sen i panko.
Stek på medelvärme i olja tills de fått fin färg. Lägg över i en ugnsform och laga klart mitt i ugnen, ca 15-18 min. Ös ofta med skyn som bildas. Kontrollera gärna med en termometer att kycklingen är klar. Innertemperaturen ska vara 72 grader.
Servera med ugnsrostade rotfrukter med babyspenat och citronklyftor.

