Kyckling Kiev

dec 7, 2023 | Fågel

Fylld kycklingfilé med örtsmör, panerad i pankoströbröd Servera den gärna med ugnsrostade rotfrukter och citronklyftor.

Du behöver till fyra pers 

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • smaka av med salt och peppar
  • 1½ dl pankoströbröd eller vanligt 
  • 2 ägg
  • 3 msk rapsolja, till stekning

ÖRTSMÖR

  • 125 g Smör, rumsvarmt
  • 1 Vitlöksklyfta, finhackad el riven 
  • 4 msk Färsk persilja, hackad
  • flingsalt, smaka av 

Gör så här:

Värm ugnen till 175°.

Börja med örtsmöret. Blanda smöret med övriga ingredienser. Ställ åt sidan.

Krydda kycklingen med salt och peppar. Skär ett djupt snitt i sidan och fyll med smör.

Ta fram två djupa tallrikar. Häll panko i den ena och vispa upp ägg i den andra. Vänd kycklingen först i ägg och sen i panko.

Stek på medelvärme i olja tills de fått fin färg. Lägg över i en ugnsform och laga klart mitt i ugnen, ca 15-18 min. Ös ofta med skyn som bildas. Kontrollera gärna med en termometer att kycklingen är klar. Innertemperaturen ska vara 72 grader.

Servera med ugnsrostade rotfrukter med babyspenat och citronklyftor.