KYCKLINGFÄRSLIMPA MED BACON!

jan 10, 2018 | Fågel

Köttfärslimpa är en av mina vardagsfavoriter. Den här gången bytte jag ut nötfärs mot kycklingfärs. Jag grundade formen med bacon som sedan omslöt ”limpan”. Jag tror det här receptet även går att göra pannbiffar på eller hamburgare som bara är att värma upp på grillen när du är på utflykt. Lycka till och smaklig spis!

KYCKLINGFÄRSLIMPA

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk oregano
  • 1 pkt bacon
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ströbrödet med vätskan och låt svälla några minuter,
  3. Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt ströbrödsblandningen, ägg, oregano. Blanda runt ordentligt.
  4. Smörj en form. Forma en limpa av färsen och placera den i formen.
  5. Linda in limpan med baconskivorna.
  6. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen visar 72 grader, ca 20 min.
  7. Servera gärna med oliver, potatis, en god sallad.

26754570_10155980436312673_375088546_n