Kycklinggratäng med smak från Italien
Du behöver
4 kycklingfiléer
Nymalen svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja
1 klyfta vitlök
0,5 röd chili utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl utspädd kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde
1 dl parmesan, fint riven
Till servering
8 körsbärstomater
färsk basilika eller en näve grönkål
kokt pasta, ris eller potatis
Gör så här
1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
2. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, Fräs bitarna på medelvärme tills de får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
3. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
4. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tillsosten smälter.
5. Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
6. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen eller strimla grönkålen
7. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika eller grönkål. Servera gratängen direkt med valt tillbehör.