KYCKLINGGRATÄNG MED SMAK FRÅN ITALIEN!

jan 1, 2019 | Fågel

Kycklinggratäng med smak från Italien

Du behöver

4  kycklingfiléer

Nymalen svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja

1 klyfta vitlök
0,5 röd chili utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl utspädd kycklingbuljong

1,5 dl vispgrädde

1 dl parmesan, fint riven

Till servering

8 körsbärstomater

färsk basilika eller en näve grönkål
kokt pasta, ris eller potatis

Gör så här

1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
2. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, Fräs bitarna  på medelvärme tills de får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.

3. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.

4. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tillsosten smälter.

5. Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

6. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen eller strimla grönkålen

7. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika eller grönkål. Servera gratängen direkt med valt tillbehör.

IMG_6207