Kycklinggryta med kokos och lime

sep 10, 2013 | Okategoriserade

Veckans recept från annonsbladet!

Kycklinggryta med kokos och lime

Tid: ca 30 min

Ingredienser:

4 kycklingfileér

1 stor bit färsk ingefära

2 strån citrongräs

2 burkar hela tomater

4 dl champinjoner

3 msk soja

3 msk tomatpuré

1 burk kokosmjölk

3 lime

rapsolja till stekning

ris till 4 personer

din favoritsallad

Gör så här:

A.      Sätt på ris till fyra personer. Följ anvisningarna på paketet.

B.      Dela kycklingfileérna i mindre bitar. Lägg de i en skål och häll över sojan. Låt stå och dra.

C.      Skala och hacka ingefäran grovt. Skiva citrongräset i stora bitar (det är bara en smaksättare, rätt träigt att tugga).

D.      Dela champinjonerna i klyftor.

E.       Häll lite rapsolja i en panna. Stek kycklingen tillsammans med ingefäran och citrongräset. Häll i champinjonerna. Stek ytterligare en stund.

F.       Häll i tomaterna och tomatpurén. Låt det koka upp och mosa sönder tomaterna med en gaffel.

G.     Till sist häller du i kokosmjölken och låter det koka upp på nytt.

H.     Smaka av med pressad lime.

Servera grytan med ett gott ris och din favoritsallad.

vecka 4 kycklinggryta med kokos och lime