Veckans recept från annonsbladet!
Kycklinggryta med kokos och lime
Tid: ca 30 min
Ingredienser:
4 kycklingfileér
1 stor bit färsk ingefära
2 strån citrongräs
2 burkar hela tomater
4 dl champinjoner
3 msk soja
3 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk
3 lime
rapsolja till stekning
ris till 4 personer
din favoritsallad
Gör så här:
A. Sätt på ris till fyra personer. Följ anvisningarna på paketet.
B. Dela kycklingfileérna i mindre bitar. Lägg de i en skål och häll över sojan. Låt stå och dra.
C. Skala och hacka ingefäran grovt. Skiva citrongräset i stora bitar (det är bara en smaksättare, rätt träigt att tugga).
D. Dela champinjonerna i klyftor.
E. Häll lite rapsolja i en panna. Stek kycklingen tillsammans med ingefäran och citrongräset. Häll i champinjonerna. Stek ytterligare en stund.
F. Häll i tomaterna och tomatpurén. Låt det koka upp och mosa sönder tomaterna med en gaffel.
G. Till sist häller du i kokosmjölken och låter det koka upp på nytt.
H. Smaka av med pressad lime.
Servera grytan med ett gott ris och din favoritsallad.