Kycklinggryta med lufttorkad skinka!

okt 7, 2019 | Fågel

VECKANS RECEPT!

Kycklinggryta

En god kycklinggryta som går snabbt att sväng ihop en vardagskväll. Jag serverar gärna grytan med ett gott ris och en god sallad. Smaklig spis!

Kycklinggryta med lufttorkad skinka

Ingredienser

600 g Majskycklinglårfilé
50 g Lufttorkad skinka i strimlor
1 st Gul lök i skivor
200 g Champinjoner, kvartade eller skivade
1 kruka Dragon, fint strimlad, eller 2 tsk torkad dragon
1 kruka Bladpersilja, fint strimlad
1 dl Vitt vin
2 dl Grädde
Salt
Nymalen Vit- eller svartpeppar
Olja till stekning

Gör så här

Skär lårfiléerna i mindre bitar och krydda med salt.
Stek lårfiléerna på hög värme i olja tills de fått färg, tillsätt lök och champinjoner och stek ytterligare i 2-3 min på hög värme.
Tillsätt vitt vin och låt koka torrt, tillsätt grädde och örter och låt bubbla ihop till simmig sås.
Smaka av med salt och nymalen peppar. Toppa med strimlad skinka.
Servera med ett gott ris och en god sallad Recept från Guldfågeln.

IMG_5760