KYCKLING/KALKONFILÉ I UGN!

maj 19, 2019 | Fågel

Superenkel rätt med kyckling- eller kalkonfilé som enkelt tillagas i ugn. Smaksatt med soltorkade tomater, matlagningsvin och persilja. Passar lika bra en vardag som till helgen. Servera gärna med en god sallad.

KYCKLING/KALKONFILÉ I UGN!

Receptet kommer från Receptfavoriter.

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé eller kalkonfilé
  • 2 msk olivolja
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 0,5 dl vitt vin
  • 0,5 tärning kycklingbuljong
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2,5 dl crème fraiche eller grädde
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Förbered önskat tillbehör som ex. potatis, ris eller pasta.
  3. Skär filéerna i 1 cm tjocka skivor tvärs över köttfibrerna.
  4. Ta fram en ugnsfast gratängform.
  5. Värm en stekpanna och tillsätt lite olivolja.
  6. Bryn skivorna några i taget, salta och peppra samt lägg över i formen.
  7. Strimla de soltorkade tomaterna och strö dem över skivorna.
  8. Skala och pressa vitlöken blanda runt.
  9. Tillsätt vitt vin, kycklingbuljong, soja och crème fraiche.
  10. Hacka persilja och vänd i den.
  11. Sätt in i mitten av ugnen i 15 minuter.
  12. Ta ut och servera med önskade tillbehör.

IMG_3271