Superenkel rätt med kyckling- eller kalkonfilé som enkelt tillagas i ugn. Smaksatt med soltorkade tomater, matlagningsvin och persilja. Passar lika bra en vardag som till helgen. Servera gärna med en god sallad.
KYCKLING/KALKONFILÉ I UGN!
Receptet kommer från Receptfavoriter.
Ingredienser
- 500 gram kycklingfilé eller kalkonfilé
- 2 msk olivolja
- 10 soltorkade tomater i olja
- 0,5 dl vitt vin
- 0,5 tärning kycklingbuljong
- 2 tsk kinesisk soja
- 0,5 dl hackad persilja
- 2,5 dl crème fraiche eller grädde
- 2 klyftor vitlök
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Förbered önskat tillbehör som ex. potatis, ris eller pasta.
- Skär filéerna i 1 cm tjocka skivor tvärs över köttfibrerna.
- Ta fram en ugnsfast gratängform.
- Värm en stekpanna och tillsätt lite olivolja.
- Bryn skivorna några i taget, salta och peppra samt lägg över i formen.
- Strimla de soltorkade tomaterna och strö dem över skivorna.
- Skala och pressa vitlöken blanda runt.
- Tillsätt vitt vin, kycklingbuljong, soja och crème fraiche.
- Hacka persilja och vänd i den.
- Sätt in i mitten av ugnen i 15 minuter.
- Ta ut och servera med önskade tillbehör.