Kycklingquesadillas

jan 3, 2023 | Fågel, Gott och blandat

En lättare lunch att äta utomhus. Supergott! Perfekt att preppa allt hemma för att sen tillaga över öppen eld utomhus.

4 portioner

Du behöver:

500 g kycklingbröstfilé
1 ½ msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
Salt, peppar
100 g färsk grönkål
8 majstortillas
4 msk grön pesto
150 g fetaost
200 g riven mozzarellaost
1 tsk chiliflingor
4 tsk olivolja

Tillagning: Strimla kycklingen och stek i olja med rosmarin, salt och peppar. Skölj och finhacka grönkålen. Bred 4 tortillas med pesto och fördela grönkål, kyckling, smulad feta och mozzarella ovanpå. Strö på chiliflingor, salt och peppar och lägg resterande tortillas ovanpå.Stek varje tortilla i 1 tsk olja i stekpanna på medelvärme tills osten börjar smälta. Vänd och stek färdigt på andra sidan. Skär i bitar och servera. Receptet kommer från Elle Mat & vin.