Ladda batterierna mitt i julstöket!

dec 17, 2014 | Pasta

Jag sitter och lyssnar på Håkan i lurarna, inte Lindblad utan Hellström. Igår fick jag uppleva hans konsert på Ullevi i en biosalong. Min kära vän hade dragit med mig och pushat att vi skulle gå. Jag kom på först i söndags att jag skulle på ”konsert”. Såhär i julstöket är det skönt att bara få göra något annat och få ladda energin mellan avslutningar, luciatåg, pepparkakshus och annat som hör julen till. Gör något för din egen skull såhär i juletider! Det är du värd!

Jag skickar med ett recept ifall du vill laga mat!

Grönkålspasta med svinkött

4 personer

Ingredienser:

400 g penne

300 g bacon (3 paket)

1 gul lök

2 klyftor vitlök

400 g grönkål

1 tsk stött kummin

3 dl grädde

2 dl parmesan

Smör att steka i

 

Gör så här:

Börja med att koka upp vattnet till pastan. Skiva baconen i mindre bitar.

Stek den sedan i en het stekpanna så den släpper allt fett. Under tiden baconen

ligger i pannan så finhackar du den gula löken och vitlökarna. Stöt kumminen. Tillsätt

lökhacket och den stötta kumminen ner i baconen. Blanda runt och fortsätt stek en stund.

Börja koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Riv sedan loss bladen från stjälken

på grönkålen, stjälkarna är för hårda att använda till den här rätten. Tillsätt bladen till stekpannan

och fräs några minuter så den börjar falla samman. Slå på grädden och låt det koka ihop.

Riv osten. Häll av pastan. Tillsätt pastan och osten till pannan och blanda runt. Smaka av med salt och peppar. Smaklig spis!

BILD grönkålspasta2