Ladda upp inför midsommar!

jun 16, 2015 | Midsommar

På fredag är det midsommarafton. Det är dags att preppa sillen om du har planer på att lägga in egen. Midsommar brukar visa den klassiska svenska sommaren, alltså sol och regn. Inte helt ovanligt sitter man utomhus i snålblåst med dunjacka och äter sin silllunch. Det är ju sommar och då ska vi passa på att vara ute. Jag minns en midsommar då vädret var en aning ostadigt. Det växlade mellan sol och regn och dukningen åkte in och ut en antal gånger. Jag tror det slutade med långbord inomhus. Det bästa med midsommar är ändå att få möjligheten att träffa familj och vänner och sen bada sent på natten. Jag tycker man ska släppa på kraven och traditionerna och göra som man själv vill. Är det dåligt väder hyr en film istället eller gå på bio. Jag lovar att du inte kommer behöva stå i långa köer. En annan grej som är skön att göra innan allt firande drar igång är att träna. Spring en runda eller lyft några tunga stenar. Ett annat tips till alla som har planer på att ta en nubbe, snälla tänk på alla barn som är närvarande.


Eller ligg bara i hängmattan!

Matjessill med brynt smör! 

Perfekt lunch om man har mycket färskpotatis över.

Ingredienser

  • 400 g färskpotatis
  • 200 g matjessillfiléer
  • 1 rödlök
  • 50 g Smör
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2 dl gräddfil
  • 12 dl hackad gräslök
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Koka potatisen. Dela sillen i bitar och lägg dem på ett fat. Halvera och fördela potatisen runt sillen. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Bryn smöret med fänkålsfröna och ringla det över sillen. Toppa med gräddfil, gräslök, rödlök och peppar. Recept och bild kommer från Arla