Lakrits är det nya svarta!

jul 19, 2014 | Okategoriserade

Var man än läser så finns det nästan alltid med ett recept med lakrits. Antingen älskar eller ogillar man lakrits. Jag hör till skaran som älskar. Mitt första lakritsminne är hemma hos mormor och morfar som bjöd på lakritsbåtar. Sedan dess är jag fast, både för sött och salt. Jag är svag för käck. Här kommer ett recept med choklad, hallon och lakrits. Kan det blir bättre kombo än så? Vi hörs igen!

Chokladmousse med hallon och lakrits!

Antal portioner: 4 portioner Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
INGREDIENSER
200 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
2 st äggvitor
1 msk strösocker
1 dl hallon
10 st lakritskarameller
SÅ LAGAR DU
Hacka chokladen och smält i vattenbad. Vispa grädden. Vispa därefter äggvitor och socker till ett styvt skum. Vänd ner den smälta chokladen i äggvitorna och fortsätt sedan med grädden, lite i taget.

Låt chokladmoussen stå i kylen minst 30 minuter, gärna uppemot en timme.

Krossa lakritskaramellerna till fint strössel. Fördela moussen i glas och toppa med hallon och lakritsströssel.

Recept från www.svt.se Niklas Mat.

20140719-190947-68987691.jpg