LÅNGBAKAD MAJSKYCKLING!

feb 2, 2018 | Fågel

En vitlöksspäckad långbakad majskyckling med smak av citron. Kan det bli mycket bättre än så? En perfekt rätt som sköter sig själv i ugnen medan du gör annat, typ slappar med en bok 😉 Servera gärna med pressad potatis eller ris och en god sallad till.

LÅNGBAKAD MAJSKYCKLING

Ingredienser:

  • 1 majskyckling
  • 1 hel vitlök, skalad och i klyftor
  • 2 citroner, tvättad och skuren i klyftor
  • Olivolja, 1/2 dl
  • 11/2 – 2 dl vitt vin
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk dragon
  • 1 krm chiliflakes
  • ev 1 tsk torkad persilja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
  • Ringla över olivolja.
  • Pressa citronklyftorna över kycklingen (spara fyra stycken till servering) och stoppa sedan in dom i kycklingen.
  • Strö över kryddorna och massera in kycklingen ordentligt. Salta och peppra.
  • Häll sedan i vinet runt kycklingen.
  • Ställ in formen och stek kycklingen i ca 1,5-2 h beroende på storlek eller tills temperaturen vid benet är 80 grader. Kontrollerna med termometer.
  • Om kycklingen börjar få mycket färg kan du lägga över en bit folie för att skydda.
  • Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.

IMG_3979