En vitlöksspäckad långbakad majskyckling med smak av citron. Kan det bli mycket bättre än så? En perfekt rätt som sköter sig själv i ugnen medan du gör annat, typ slappar med en bok 😉 Servera gärna med pressad potatis eller ris och en god sallad till.
LÅNGBAKAD MAJSKYCKLING
Ingredienser:
- 1 majskyckling
- 1 hel vitlök, skalad och i klyftor
- 2 citroner, tvättad och skuren i klyftor
- Olivolja, 1/2 dl
- 11/2 – 2 dl vitt vin
- 2 tsk torkad timjan
- 1 tsk dragon
- 1 krm chiliflakes
- ev 1 tsk torkad persilja
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
- Ringla över olivolja.
- Pressa citronklyftorna över kycklingen (spara fyra stycken till servering) och stoppa sedan in dom i kycklingen.
- Strö över kryddorna och massera in kycklingen ordentligt. Salta och peppra.
- Häll sedan i vinet runt kycklingen.
- Ställ in formen och stek kycklingen i ca 1,5-2 h beroende på storlek eller tills temperaturen vid benet är 80 grader. Kontrollerna med termometer.
- Om kycklingen börjar få mycket färg kan du lägga över en bit folie för att skydda.
- Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.