LASAGNE MED KYCKLINGFÄRS & PESTO!
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 800 gram kycklingfärs
- 1 msk olivolja
- 2 burkar körsbärstomater
- 2 tsk torkad basilika
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar, malen
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk balsamvinäger
- 1 kycklingbuljongtärning
PESTOSÅS
- 3-4 msk pesto
- 5 dl crème fraiche
- 1 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar, malen
- 1/2 – 1 st förpackning lasagneplattor
- ca 200 gram riven ost
Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 200 grader.
KYCKLINGFÄRSSÅS:
- 1. Skala och finhacka lök och vitlök.
- 2. Fräs ihop kycklingfärs och lök i olja på medelhög värme ca 5-10 min. Fördela den fint med en gaffel eller slev.
- 3. Tillsätt basilika, salt, peppar, burktomaterna, tomatpuré, buljongtärning och balsamvinäger. Låt det puttra ca 5 min. Tillsätt ev lite vatten om det behövs.
PESTOSÅS:
- 1. Vispa ihop pesto, creme fraiche, vatten, salt och peppar.
- 2. Varva pestosås, lasagneplattor, kycklingfärssås och ost i 3 lager. Avsluta med lite pestosås och ost på toppen och sätt in i ugnen ca 30 min.