Lasagne på kebab!

jun 4, 2020 | Kött

Krämig lasagne på kebab från Meetab. Så gott! Alla i familjen gillade skarpt. Gör extra mycket så kan du frysa in eller matlåda. 

Du behöver: 

  • 500-600 g fryst Kebab från Meetab
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl crème fraiche (eventuellt mer beroende på hur krämigt du önskar)
  • 3 msk chilisås
  • 2 tsk tomatpuré
  • Ett gäng lasagneplattor
  • 2-3 skivade tomater (blir det några skivor över kan du använda de i salladen)
  • 1 augergine, skivad 3-4 mm tjocka skivor på längden
  • En näve skivade jalapeños (på burk)
  • Riven ost, ta en ostkant du har liggande och riv över så det täcker lasagnen.
  • Salt & peppar

Gör såhär:

  • Skala och hacka gul lök och vitlök fint.
  • Stek lökhacket i en panna med olja eller smör. ta urt lökhacket när det svettats färdigt.
  • Tillaga kebaben enligt anvisningarna på förpackningen. Jag valde att lägga ner den frysta kebaben i samma varma panna, tillsätta lite vatten och steka på den tills den är upptinad.
  • Tillsätt sedan lökhack, crème fraiche, chilisås, tomatpuré. För ev mer krämigt, tillsätt mer crème fraiche eller om du har en skvätt grädde. Tänk på att kebaben är kryddad så smaka av innan du saltar och pepprar.
  • BYGGA LASAGNE:
  • Ta fram en ugnsfast from. Smörj ev formen med smör eller olja.
  • Grunda med lite kebabfyllning. Lägg på ett lager lasagneplattor.
  • Lägg på ett lager till med kebabfyllning, toppa fyllningen med skivade jalapeños.
  • Lägg sedan ett lager med skivade tomater, skriva aubergine, kebabfyllning och ytterligare ett lager lasagneplattor. Avsluta med att lägga på ytterligare lite kebebfyllning för att sedan toppa med riven ost.
  • In i ugnen på 175°, 30-40 min. Servera med en god sallad. Smaklig spis!

IMG_3324 IMG_3327