Vad är godare än en läskande glass en varm sommardag som dessutom är nyttig. Här hittar du receptet som kommer från Cecila Folkesson.
MELONGLASS
I det här receptet använde jag vanliga plastglas. Det funkar bra om du inte har glassformar.
6 pinnar
Vattenmelon, gärna ekologisk
2-3 kiwi
- Skär melonen i bitar och skär bort skalet. Jag behövde ungefär 1/4 melon till dessa 6 glassar. Använder du en melon med kärnor, pilla bort de mesta av kärnorna.
- Kör melonen i blender, matberedare eller med stavmixer.
- Häll upp melonen i glassformarna. Lämna en bit för den gröna delen (kiwin)
- Ställ i formarna i frysen medan du gör iordning kiwi. Om glassarna får frysa lite innan minskar risken att färgerna blandar sig.
- Skala och mixa kiwi. Häll i glassformarna, i med pinnar och låt stå i frysen några timmar.