Rabarbersaft

jun 5, 2018 | Sött

En saft som är så enkel att göra. Den är läskande god. Rabarberresterna som du silar av går fint att göra en god kompott på. Jag rörde bara ner lite socker och mortlad kardemumma. Gott till frukostgröten eller bara med lite mjölk.

RABARBERSAFT

  • 3 liter skivad rabarber i småbitar
  • 3 liter vatten
  • 4-5 dl socker
  • 2 citroner
  • Smaksätt ev med ingefära, vanilj eller kardemumma
  1. Skär rabarbern i småbitar och koka med vattnet i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och använd rabarberresterna till kompott.
  2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
  3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.

34397548_10156389987857673_8755656012490342400_n

34370777_10156389987917673_5531413248655491072_n

34529503_10156389988007673_5853843246794407936_n