Lätt sommarlunch

aug 4, 2017 | Frukost, Gott och blandat, Vego

Omelett är en av mina favoritluncher. Det går att variera hur mycket som helst. Toppa omeletten med vad man har hemma. Perfekt när man ska rensa kylskåpet eller bara har ägg och zucchini längst inne i kylskåpet. Det går alltid att få till en god omelett med väldigt få ingredienser.

Dagens omelett gjorde jag in en stekpanna och innehöll:

  • 6 ägg
  • ett knippe sparris
  • 1/2 skivad rödlök
  • 1 näve tärnad kassler
  • en bit zucchini, skuren med osthyvel
  • 2 tomater, skuren i tärningar

Smält smör i en stekpanna. Blanda samman ägg och en skvätt vatten, mjölk eller grädde i en skål och häll sedan ner i stekpannan. Krydda med salt och peppar.

Fördela de övriga ingredienserna över omeletten. Stek på medelvärme. Mot slutet kan du vända på omeletten med hjälp av en tallrik och sedan tillbaka ner i pannan igen. På så sätt får den övre sidan av omeletten lite stekyta. Servera direkt med en god sallad.

20631630_10155528450742673_1646070617_n